cityhall logo
cityhall - real italiaan food lovers
 
 

Nieuws/blog

Onze Chef-Kok aan het woord

“Koken met ballen”

Vraag mij in welk land ik zou willen wonen en ik antwoord volmondig met Italië. Met een dikke, en wel een héle dikke, stip op nummer één. Wat een land. Fantastisch! Het klimaat, het landschap, de Italiaanse bevolking met haar trots, haar passie voor eten en drinken en haar liefde voor (streek)producten, mode en niet te vergeten; auto’s. Ik houd ervan.

In mijn keuken is het een absolute pre om te werken met verse en puur ambachtelijk gemaakte producten. Eenvoudig, robuust en vol van smaak. Geen technische hoogstandjes, maar de producten als het ware ‘gewoon’ hun werk laten doen. Een goede keuken valt of staat met een zeer gedegen inkoopbeleid. Geen concessies. Louter goede producten en deze op smaak brengen met louter goede ingrediënten.

Neem als voorbeeld gegrilde sardines: grillen, beetje zout, citroen en verse peterselie en je hebt al een TOP gerecht! Geen liflafjes. Geen toevoeging van teveel extra ingrediënten die het product overschaduwen. Máár, wel hoog op smaak. 


“Durf te koken met ballen!”, zo luidt mijn credo. En dat laat ik maar al te graag horen hier in de keuken.

En dan niet alleen hier in de keuken, maar ook in mijn keuken thuis. Ook al ben ik met name in de avonden in deze keuken wat minder te vinden. Net als ieder ander gezin hebben wij te maken met de hectiek van alledag. Toch proberen wij altijd verse producten te gebruiken en de kinderen te betrekken bij het koken. Dit leidt vaak tot hele leuke taferelen, zoals het draaien van verse pasta in de tuin. Kinderen vinden dit geweldig! Door ze deelgenoot te maken van dergelijke processen, merk je dat ze meer willen proeven en meer lusten. Erg gaaf om ze dit op deze wijze bij te brengen.


Iets waar ik, en dan wel landelijk, meer invloed op zou willen hebben, komt in de buurt van wat Jamie Oliver momenteel aan het doen is; het verbeteren van het eten op scholen. Een beter aanbod qua voeding in combinatie met de mogelijkheid tot sporten voor ieder kind. Maar laat ik beginnen met het overbrengen van mijn passie en kennis op mijn mensen in de keuken en onze gasten laten genieten van eerlijk en puur eten.

Ik wil voor iedereen lekker koken en de puurheid van de producten overbrengen. Daarbij is het belangrijk dat de kwaliteit bij ieder bezoek hetzelfde is. Keer op keer. Want dat is immers waar je voor terug komt. Continuïteit; een belangrijke factor in ons vak. Continuïteit zowel in de keuken als in de bediening. En dat in combinatie met kwaliteit. Kwaliteit in de keuken en kwaliteit in de bediening. Dat een gerecht nét zo lekker is als de vorige keer en met precies diezelfde verse ingrediënten. En dat in combinatie met een warm welkom gevoel. Dat ja. Precies dat.


Bertus Friedhoff
Chef-Kok Italian bar-bistro City Hall

 
 
Terug naar overzicht
 
 

Italian Bar - Bistro City Hall

Stadhuisplein 3 | 2311 EJ Leiden
071 - 514 40 55 | info@restaurantcityhall.nl

 

Openingstijden      
Maandag - woensdag :   10:00 - 00:00 uur
Donderdag  :   10:00 - 01:00 uur
Vrijdag :   10:00 - 01.00/02:00 uur
Zaterdag :   09:00 - 01:00/02:00 uur
Zondag  :   10:00 - 00:00 uur
       
Keuken      
Maandag - vrijdag     10:00 - 22:00 uur
Zaterdag     09:00 - 22:00 uur
Zondag      10:00 - 22:00 uur


Parkeertip

Veilig en voordelig uw auto parkeren kan op parkeerterrein Haagweg (op 10 minuten loopafstand). Vanaf hier brengt een shuttlebus u gratis naar de stad en kunt u bij ons voor de deur worden afgezet. Meer info vindt u op: www.stadsparkeerplan.nl